top of page

IK NODIG JE GRAAG UIT !


HUIDINSTITUUT NATURELLE bestaat reeds 10 jaar en is verder uitgebloeid tot een praktijk waarin holistische huidverbetering en beleving voorop staat ! Ik ga dan ook continue op zoek naar topproducten én diensten die voor jou het verschil kunnen maken.


Ken jij je SKIN-ID al?

De huid is een dynamisch, continue veranderend orgaan en bovendien het grootste orgaan van ons lichaam. De huid heeft alles bij elkaar een oppervlakte van ongeveer 2m² en is tevens ons visitekaartje naar de buitenwereld toe.


Daarnaast mag je niet vergeten dat de huid een belangrijke psychologische functie heeft. De conditie van de huid geeft aan hoe we ons voelen en geeft een beeld over onze gezondheid. Om dit beeld glashelder te krijgen gaan we dit in de praktijk naar een hoger niveau tillen !


Er wordt veel gesproken over een << huidtype >> maar eigenlijk zouden we beter praten over een << huididentiteit >> aangezien de huid continu vanaf de geboorte verandert.

Steeds meer komen er apparaten op de markt voor het uitvoeren van huidanalyses. Het voordeel van een meting van de huidstructuur toont aan hoe het met de huidconditie gesteld is.


De 4 in 1 Smooth Skin Analyzer biedt medisch onderbouwde contactmetingen die de samenstelling van de huid nauwkeurig en wetenschappelijk in kaart brengt. De analyser bevat een lens die 40x inzoomt op de huid en de diepere huidlagen. De combinatie met UV-licht, LED licht en een T.E.W.L.- meter analyseren het pigment, het haarvatennetwerk en het transepidermaal vochtverlies.


Met dit toestel worden 9 parameters gemeten:

  • Huidtextuur

  • Sebumgehalte

  • Celregeneratie

  • Poriën

  • Controle huidonregelmatigheden

  • Rimpels

  • Verkleuring / pigmentatie

  • Gesprongen adertjes

  • Vochtgehalte in de huid

  • Detectie (moeder)vlekken, conditie hoofdhuid en haarfollikels


Per parameter wordt er een meting gemaakt en wordt er ook een plaatselijke foto genomen van de huid. Door metingen uit te voeren met UV-en LED-licht kunnen we preventief couperose, rosacea en hyperpigmentatie voorkomen en behandelen. Dit is vooral belangrijk bij de metingen zoals verwijde haarvaatjes en pigmentatie die onderliggend aanwezig zijn, zonder dat deze met het blote oog zichtbaar zijn.


Met de sensor wordt het vochtgehalte van de huid gemeten. Het hydratatieniveau is de eerste factor die moet worden aangepakt vooraleer er op andere huidproblemen ingezet kan worden.


Als laatste wordt een controle uitgevoerd op huidonregelmatigheden met de dermascoop. Dit maakt het mogelijk om onder meer littekens, striemen, gepigmenteerde laesies, moedervlekken, nieuwe haarfollikels, erytheem,.. te analyseren.


Na het afnemen van alle gemeten parameters krijg je visueel meer inzicht over de toestand van je huid. Nadien ontvang je een professionele rapportering.


Iedere huidverandering ontstaat natuurlijk in de diepere huidlagen en wordt vaak pas (veel) later zichtbaar aan het oppervlak. Daarom is een grondige huidanalyse mét huidmeting de basis van een succesvolle oplossing naar een gezonde huidconditie.


Ben jij benieuwd naar jouw huididentiteit? Klik op onderstaande link om een online afspraak

in te plannen !

Aan de hand van een intake gesprek , bijhorende huidanalyse én meting breng ik je huidconditie nauwkeurig in kaart. Tijdens de analyse richt ik me op verschillende essentiële aspecten van je huid. Het doel is eenvoudig en krachtig: een gebalanceerde huid!


Als gewaardeerde klant volg ik graag de evolutie van je huid op de voet.

Reserveer eenvoudig online of bel even om je afspraak in te plannen.


Ik kijk al uit naar je komst!


Jouw huidexpert,

Stephanie
6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page