top of page

HUIDINSTITUUT NATURELLE bestaat reeds 10 jaar en is verder uitgebloeid tot een praktijk waarin holistische huidverbetering en beleving voorop staat ! Ik ga dan ook continue op zoek naar topproducten én diensten die voor jou het verschil kunnen maken.


Ken jij je SKIN-ID al?

De huid is een dynamisch, continue veranderend orgaan en bovendien het grootste orgaan van ons lichaam. De huid heeft alles bij elkaar een oppervlakte van ongeveer 2m² en is tevens ons visitekaartje naar de buitenwereld toe.


Daarnaast mag je niet vergeten dat de huid een belangrijke psychologische functie heeft. De conditie van de huid geeft aan hoe we ons voelen en geeft een beeld over onze gezondheid. Om dit beeld glashelder te krijgen gaan we dit in de praktijk naar een hoger niveau tillen !


Er wordt veel gesproken over een << huidtype >> maar eigenlijk zouden we beter praten over een << huididentiteit >> aangezien de huid continu vanaf de geboorte verandert.

Steeds meer komen er apparaten op de markt voor het uitvoeren van huidanalyses. Het voordeel van een meting van de huidstructuur toont aan hoe het met de huidconditie gesteld is.


De 4 in 1 Smooth Skin Analyzer biedt medisch onderbouwde contactmetingen die de samenstelling van de huid nauwkeurig en wetenschappelijk in kaart brengt. De analyser bevat een lens die 40x inzoomt op de huid en de diepere huidlagen. De combinatie met UV-licht, LED licht en een T.E.W.L.- meter analyseren het pigment, het haarvatennetwerk en het transepidermaal vochtverlies.


Met dit toestel worden 9 parameters gemeten:

  • Huidtextuur

  • Sebumgehalte

  • Celregeneratie

  • Poriën

  • Controle huidonregelmatigheden

  • Rimpels

  • Verkleuring / pigmentatie

  • Gesprongen adertjes

  • Vochtgehalte in de huid

  • Detectie (moeder)vlekken, conditie hoofdhuid en haarfollikels


Per parameter wordt er een meting gemaakt en wordt er ook een plaatselijke foto genomen van de huid. Door metingen uit te voeren met UV-en LED-licht kunnen we preventief couperose, rosacea en hyperpigmentatie voorkomen en behandelen. Dit is vooral belangrijk bij de metingen zoals verwijde haarvaatjes en pigmentatie die onderliggend aanwezig zijn, zonder dat deze met het blote oog zichtbaar zijn.


Met de sensor wordt het vochtgehalte van de huid gemeten. Het hydratatieniveau is de eerste factor die moet worden aangepakt vooraleer er op andere huidproblemen ingezet kan worden.


Als laatste wordt een controle uitgevoerd op huidonregelmatigheden met de dermascoop. Dit maakt het mogelijk om onder meer littekens, striemen, gepigmenteerde laesies, moedervlekken, nieuwe haarfollikels, erytheem,.. te analyseren.


Na het afnemen van alle gemeten parameters krijg je visueel meer inzicht over de toestand van je huid. Nadien ontvang je een professionele rapportering.


Iedere huidverandering ontstaat natuurlijk in de diepere huidlagen en wordt vaak pas (veel) later zichtbaar aan het oppervlak. Daarom is een grondige huidanalyse mét huidmeting de basis van een succesvolle oplossing naar een gezonde huidconditie.


Ben jij benieuwd naar jouw huididentiteit? Klik op onderstaande link om een online afspraak

in te plannen !

Aan de hand van een intake gesprek , bijhorende huidanalyse én meting breng ik je huidconditie nauwkeurig in kaart. Tijdens de analyse richt ik me op verschillende essentiële aspecten van je huid. Het doel is eenvoudig en krachtig: een gebalanceerde huid!


Als gewaardeerde klant volg ik graag de evolutie van je huid op de voet.

Reserveer eenvoudig online of bel even om je afspraak in te plannen.


Ik kijk al uit naar je komst!


Jouw huidexpert,

Stephanie

Vanaf heden start ik de samenwerking met Romy Noordzij: Orthomoleculair therapeut en fytotherapeut!

Na haar opleiding voeding en diëtiek heeft deze energieke dame uit Rotterdam haar gezondheidspraktijk met evenveel liefde en passie in 2018 opgericht. Een blijvend gezonder leven creëren met duurzame resultaten is tevens ook haar doel. Daarom is zij zich ook gaan verdiepen in diverse therapieën waaronder cognitieve gedragstherapie en gezondheidspsychologie.

Waarom heb ik voor deze samenwerking gekozen?

Romy richt zich specifiek mee op huidproblematiek rond acné, rosacea, eczeem en psoriasis op een dieper niveau. Het is écht belangrijk voor ons dat we jou informatie kunnen verschaffen over waar de klacht vandaan komt en hoe we deze vanuit de kern, van binnenuit ook kunnen aanpakken.

Wat betekent dit concreet?

Vanaf december zal je hier in de praktijk ook bepaalde testen kunnen laten uitvoeren zoals:

- Vetzuur index test - Vitamine D + K test EN een uitgebreide bloedtest! (Die door Romy wordt behandeld.) Samen bundelen wij onze kennis en expertise door een deep-dive te doen die wetenschappelijk onderbouwt is om jouw huidklacht echt op een effectieve manier aan te pakken. Op donderdag 16 november organiseer ik samen met Romy een live lezing (inloop 18:30u.start 19:00u.) hoe jij stap voor stap jouw huidklacht blijvend kunt verminderen en in de meeste gevallen zelfs kan verhelpen. Je leert: - Hoe de meeste huidklachten ontstaan en welke systemen daarbij in je je lichaam uit balans zijn. - Welke voeding een positieve invloed heeft op je huid en welke voeding je beter kunt beperken. - Romy's geheime tips die je huid van binnenuit na 1 maand al zichtbaar verbeteren. - Hoe je je huid optimaal van binnenuit kan verzorgen. - Welke supplementen effectief werken bij het verhelpen van je huidklacht. Na het volgen van deze lezing weet je precies waardoor jouw huidklacht is ontstaan en welke stappen jij vandaag nog kunt zetten om blijvend er vanaf te komen. Hier wil je bij zijn !! Plaatsen zijn beperkt dus: WAAG JE KANS en reserveer alvast jouw plekje !


Wij maken er een heel gezellige en leerrijke avond van. Can't wait!

Romy & Stephanie
Duik dieper met mij mee in de Zuid Koreaanse skin care trend die zeer sterk op de voorgrond treedt en iedereen in zijn greep houdt momenteel!

GLASS SKIN verwijst naar een bepaalde look: een huid die glad, vlekkeloos en stralend is. Vergelijkbaar met het heldere oppervlak van glas. Deze term komt van het Koreaanse 'yuri pibu'. Het gaat niet alleen om een huid zonder onvolkomenheden maar om een huid die vanbinnen uit lijkt te stralen met een gezonde, schitterende en bijna doorzichtige uitstraling !


De sleutel tot deze trend is niet één enkel product maar een benadering genaamd 'skin flooding'. Dit principe benadrukt het belang van intensieve hydratatie opgebouwd uit verschillende hydraterende en voedende producten die je huid tegelijkertijd gaan vernieuwen.


In de eerste plaats zorgen we ervoor dat een groot deel van het dode materiaal weggehaald wordt. Onze huid heeft de mooie eigenschap om zichzelf te vernieuwen. Door het verwijderen van het dode materiaal wordt de huid getriggerd om sneller te vernieuwen. Sneller nieuwe huidcellen wil zeggen: een mooiere huid!


We kunnen op deze manier met een krachtig serum ervoor zorgen dat de levende huidcellen de voedingsstoffen krijgen de ze nodig hebben, we gaan onze broodnodige voedingsstoffen dus dieper in de huid kunnen inwerken waardoor we een mooier resultaat krijgen.


Kies voor de GLASS SKIN routine niet alleen voor de trend maar zie het als een complete benadering van huidverzorging. Via een adviesgesprek met huidanalyse ben ik in de mogelijkheid jouw huidconditie weer eerst in kaart te brengen.


Wat mag je verwachten van de huidanalyse?

Tijdens de intake met huidanalyse kijk ik weer naar verschillende aspecten van je huid zoals hydratatie, elasticiteit, textuur, weerbaarheid en specifieke zorgen die je op dit ogenblik ervaart.

Doel: Ik zet jou en je huid centraal.


Boek hier online je gratis adviesgesprek:
Ik kijk er enorm naar uit om je weer bij NATURELLE te verwelkomen !


Let’s energize your skin together!Stephanie


1
2
bottom of page